Pelerinaj la Mănăstirea Prislop, din Țara Hațegului, județul Hunedoara, acolo unde este înmormântat părintele Arsenie Boca. Credincioșii s-au adunat în număr mare, cu ocazia celui de-al doilea hram al lăcașului de cult.

 

Sursa foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la cel de-al doilea hram al Mănăstirii Prislop, situată în apropierea localității Silvașu de Sus, de lângă Hațeg. Oamenii au asistat la slujba religioasă oficiată de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, împreună cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și cu Preasfințitul Părinte Episcop Danii Stoenescu, alături de un sobor de preoți și diaconi. Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a adresat un cuvânt de mulțumire sfințiților slujitori și tuturor credincioșilor veniți să se roage la hramul Mănăstirii Prislop.

La final, a avut loc o slujbă de pomenire la mormântul părintelui Arsenie Boca, cel despre care se spune că, și după moarte, poate face minuni.

Reamintim că, Mănăstirea Prislop are două hramuri, unul pe 8 mai, când se sărbătoreşte Sfântul Ioan Evanghelistul, iar al doilea pe 14 septembrie, de „Înălțarea Sfintei Cruci”.

Articolul precedentMinerii din Valea Jiului în vizită la cel mai mare parc eolian onshore din Europa
Articolul următor„Întâlnirea de taină a Cavalerilor” între zidurile Cetății Devei