Locuințele a mii de locuitori ai județului Hunedoara se aflau, duminică după-amiază, în continuare, nealimentate cu energie electrică.

Ninsoarea abundentă a afectat mai multe rețele electrice din raza de activitate a societății E-Distribuție Banat. Potrivit reprezentanților companiei, duminică, la ora 16:00, în județul Hunedoara erau nealimentate 26 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate, în total, 36 de localităţi.

În teren se află 91 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Banat și ale contractorilor care intervin de sâmbătă și vor continua să lucreze pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Totodată au fost mobilizate echipe din zonele Muntenia și Dobrogea pentru a veni în sprijinul colegilor din Banat. Intervențiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe, de circulaţia rutieră dificilă și de necesitatea îndepărtării crengilor și a copacilor rupți. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție”, a informat E-Distribuție.

Din această dimineață, de la ora 08:00, la nivelul E-Distribuție Banat a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare.Printre cauzele care au dus la această situație se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, căzuți peste liniile de înaltă și medie tensiune, izolatori sparți, conductoare contorsionate”, au mai arătat reprezentanții companiei.

Articolul precedentȘcolile din Petroșani vor fi închise mâine
Articolul următorStarea drumurilor. Probleme serioase pe arterele județene din Valea Jiului și spre cetățile dacice