Spitalul municipal din Hunedoara ar putea beneficia de lucrări de modernizare în valoare de aproape 20 de milioane de lei. Un contract de 17.713.241 lei a fost scos la licitație și prevede “proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuție lucrări de construcții, instalații, inclusiv dotări și echipamente tehnologice privind proiectul „Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal Dr Alexandru Simionescu Hunedoara”.

“Spitalul Municipal Dr Alexandru Simionescu Hunedoara este amplasat în Municipiul Hunedoara, strada Victoriei nr 14 și a fost conceput ca unitate spitalicească complexă și completă la o capacitate de 640 paturi. La nivelul spitalului funcționează 13 linii de gardă pe mai multe specialități, sunt angajate 878 persoane din care 118 medici primari și specialiști. Se dorește încheierea unui contract lucrări care include și dotări și echipamente tehnologice, servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul „Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal Dr Alexandru Simionescu Hunedoara””, arată anunțul.

Achiziţia va cuprinde: servicii de proiectare: elaborarea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor şi acordurilor în scopul eliberării autorizaţiei de construire, conform Certificatului de urbanism; elaborarea documentaţiei tehnice în vederea obţinerii Autorizaţiei de construire; proiectul tehnic şi detaliile de execuţie. Totodată contractul de peste 17 milioane cuprinde și componenta de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor.

Principalele lucrări sunt care urmează a fi realizate în cadrul contractului subnt cele de intervenţii asupra clădirilor existente, clădirea spital: reabilitarea şi modernizarea din punct de vedere al eficientizării energetice; centrala termică: înlocuirea echipamentelor principale: 2 cazane de apă caldă, inclusiv arzătoarele, înlocuire cazane de abur. Vor fi efectuate lucrări de amenajări noi pe terenul deja existent – gospodarie de apă spital: amenajare nouă pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă la incendii conform normativelor actuale; centrală fotovoltaică: amenajare nouă pentru creşterea eficienţei energetice prin introducerea unor surse alternative de energie.

Banii pentru realizarea lucrărilor vin prin Programul Operațional Regional.

 

Articolul precedentDrumurile din comuna Șoimuș modernizate în baza unui proiect european
Articolul următorFuncționarea ADI Deșeuri îi nemulțumește pe consilierii locali