Modul în care funcționează ADI Deșeuri îi nemulțumește pe consilierii locali de la Petroșani. Rapoartele de activitate ale asociației lipsesc, însă reprezentanții acesteia au mărit cotizația pe care o datorează primăriile.

Numărul cetățenilor aceleiași localități diferă în funcție de interese. Remarca îi aparține unui consilier local de la Petroșani. Claudiu Cornea (PNL) a remarcat faptul că sumele pe care municipalitatea de la Petroșani le datorează unor asociații de dezvoltare diferă., deși calculul se face fix în funcție de numărul de locuitori de la o anumită dată.

“Eu aș propune să ne raportăm și la acest proiect de hotărâre tot la 31 iulie 2018. Am văzut că ei au și majorat cotizația de la 1leu la 1,2 lei, eu vă propun să aprobăm tot la 1 leu, la fel cum am aprobat și anul trecut. În aceste condiți să modificăm articolul 1 doar cu privire la sumă, adică în loc de 50 565,60 lei să aprobăm 41843 lei. Adică 41843 locuitori ori 1 leu”,  a spus Claudiu Cornea, consilier local la Petroșani.

De  altfel, consilierii locali sunt nemulțumiți de modul în care funcționează ADI Deșeuri. Transparența nu este punctul forte al asociației, după cum susțin atât consilierii locali, cât și primarul municipiului Petroșani, care se declară nemulțumiți de faptul că nu li se prezintă un raport de activitate.

“Toată chestia pe care o spun și care se tot repetă la fiecare proiect de hotărâre este o adresa de la statistică și câți bani trebuie să dea fiecare, dar ce fac ei cu acești bani, în afară de salariile personalului de 821458 lei și colaboratori 14971 lei, ba mai au și bani pentru promovare și informare publică, mai au cheltuieli de deplasare. Aici Petroșaniul nu se regăsește deloc și eu aș propune să amânăm acest proiect de hotărăre până răspund la adresa respectivă, să ne spună ce fac cu acești bani, care nu sunt puțini, în municipiul Petroșani. Eu fac un alt amendament ca până nu răspund la această adresă să amânăm acest proiect de hotărâre”, a spus consilierul local Mihai Barbu (ALDE), punctual de vedere al acestuia fiind susținut și de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Articolul precedentLucrări de peste 17 milioane de lei la Spitalul municipal Hunedoara
Articolul următor„Ziua Muncii” va fi sărbătorită cu mici, bere şi muzică populară pe platoul de la Pădurea Bejan din Deva