Un laborator digital de ultimă generație a fost amenajat la Școala Gimnazială din comuna hunedoreană Băcia. Programul Digitaliada le-a adus elevilor un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive.

Laboratorul digital este dotat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„În județul Hunedoara avem deja rezultate foarte bune în școala din Băcia. Îi felicităm pentru că se numără printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive. La nivel național avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro”, spune Amalia Fodor, director Fundația Orange.

 Conducerea unității școlare susține că astfel de investiții sunt benefice în procesul educativ, în contextul în care tehnologia ocupă un loc important în societate.

„Copiii nu pot fi ținuți departe de tehnologie și nici nu trebuie. Copiii noștri nu pot trăi în trecut sau doar în prezent, trebuie să trăiască privind spre viitor. Diferența pe care o facem prin acest proiect este că tableta nu mai este doar un instrument de joacă, este un instrument educațional”, afirmă directorul școlii, Emanuela Luca.

Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.ro și prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara. Prin acest proiect, la nivel național, 4.500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Peste 130 de directori, profesori de Matematică și Informatică din cele 40 de școli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate și la ghiduri de predare digitală.

 

 

 

Articolul precedentSTATISTICI DSP| 3.000 de bebeluși, născuți, anual, în județul Hunedoara
Articolul următorEpiscopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul cu deținătorii „brandului Arsenie Boca”