Magistrații Curții de Apel București s-au pronunțat în favoarea Episcopiei Devei și Hunedoarei și Mănăstirii Prislop, în unul dintre procesele deschise cu deținătorii „mărcii Arsenie Boca”. Dosarul în cauză are ca obiect dreptul de proprietate intelectuală asupra „brandului” părintelui înmormântat la Mănăstirea Prislop, din Țara Hațegului, considerat și Sfântul Ardealului.

După ce, în prima fază, la Tribunalul București, au pierdut acest proces deschis cu Andor Şandor, Diana Talpoş şi Pulse Escape SRL, cei care pretind că deţin marca „Arsenie Boca”, reprezentanții Mănăstirii Prislop şi Episcopiei Ortodoxă Română a Devei şi Hunedoarei au făcut apel la Curtea de Apel din Capitală. Judecătorii acestei instanțe le-au dat câștigat de cauză, hotărârea fiind definitivă.

„Admite apelul formulat de apelantele reclamante. Schimbă în parte sentinţa. Admite acțiunea in parte. Constată că reclamantele sunt îndreptăţite la folosirea numelui părintelui Arsenie Boca şi a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei menţionate, in cadrul savârşirii actelor comerciale cu produse (carţi, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane, etc) ce poarta numele şi imaginea in discutie. Vremelnică, până la soluționarea cauzei ce face obiectul dosarului nr. 19485/3/2018, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a V a Civilă. Menţine sentinţa sub aspectul excepțiilor soluţionate. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Andor Şandor susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra numelui și imaginii duhovnicului, printr-o firmă cu sediul în UK. Marca „Arsenie Boca” ar fi fost înregistrată, anul trecut, la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o societate din Marea Britanie, care ar fi permis comercializarea produselor cu chipul fostului stareţ al Mănăstirii Prislop doar unei societăți comerciale din Arad.

Articolul precedentLaborator digital într-o școală din comuna Băcia
Articolul următorÎncep testele aplicaţiei Ro-Alert în judeţul Hunedoara