România va trece la ora de iarnă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în 27 spre 28 octombrie, ceasurile urmând să fie date „înapoi” cu o oră.

Astfel, ora 04:00 va deveni ora 03:00. Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare, anunță reprezentanții CFR.

„În noaptea 27/28 octombrie 2018, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții companiei.

Trecerea la ora de iarnă are loc în fiecare an, în ultima duminică a lunii octombrie.

Articolul precedentRomulus Gabor, în mijlocul elevilor de la un colegiu din Deva. „Faceți sport sub orice formă”, le-a spus campionul
Articolul următorTroiță sfințită în zi de sărbătoare