Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din municipiul Brad va găzdui joi, 15 noiembrie, o activitate culturală, desfășurată sub forma unei șezători.

Poeți populari din zonă și-au anunțat participarea la evenimentul intitulat „La izvoarele limbii române în anul Centenarului”, ce va avea loc începând cu ora 16:00. Cu acest prilej, va fi lansată cartea poetei Ileana Cornelia Neaga, cu titlul „Ca pă la noi”.

”Așa precum oamenii, și cuvintele mor, se trec odată cu timpurile, se uită. Salvăm câte ceva dintre obiectele ieșite din uz, așezându-le în muzee, iar cuvintele unei limbi le salvăm punându-le în dicționare sau prin scrieri în grai. Fără să fie notate undeva, cuvintele din dicționarul Corneliei, în scurt timp ar fi pierdute. Ele, cuvintele vechi din limbă, vin pentru omul modern ca o desfătare, ca o dedulcire a lui cu apa vie, neîncepută, sorbită direct de la izvoarele limbii române. Unele dintre aceste cuvinte ne aduc străbunii înapoi, ne întorc mult în trecut, ne ajută să străbatem veacurile în sens invers”, a declarat muzeograful Monica Dușan.

Acțiunea cultural-etnografică, organizată de Muzeului de Istorie Locală și Etnografie Brad, se încadrează în șirul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Articolul precedentȘocant! Bărbat bătut și lăsat să zacă pe caldarâm
Articolul următorDeclarativ Guvernul sprijină Valea Jiului