Sistemul informatic din sănătate continuă să le dea bătăi de cap medicilor de familie, farmaciştilor şi pacienţilor. Platforma electronică iar nu a funcţionat, astăzi, de dimineaţă.

Medicii de familie s-au văzut, din nou, puși în situația să ofere servicii medicale neîncărcate și nevalidate în sistemul informatic național. Ca de obicei, de pe urma blocajului, de suferit au avut şi pacienţii, mai ales cei care au fost nevoiți să treacă pe la cabinetele doctorilor de familie. Probleme au fost şi la farmacii, unde, din cauza faptului că baza de date electronică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a cedat iar, nu s-au putut elibera medicamentele prescrise în reţetele compensate. „Nu funcţionează sistemul! Vă rog să veniţi mai târziu, să vă pot da medicamentele!”, i-a spus o farmacistă din judeţul Hunedoara unui pensionar care a mers, astăzi diminaţă, să îşi ridice tratamentul prescris de medic.

Reacţia unui medic de familie: „Nesimţirea (…) nu are limite. Să le fie ruşine!”

Se pare că, sistemul informatic din sănătate funcţionează cu sincope încă de la începutul lunii decembrie, fapt confirmat şi de alţi medici din ţară. „Nesimțirea celor care se ocupă de sistemul integrat de multe sute de milioane de euro din bani publici nu are limite. De la începutul lunii decembrie sistemul funcționează doar cu noroc. Cu întârzieri și blocaje. Să le fie rușine celor care se ocupă de mentenanţă și să își ceară scuze public pacienților care nu pot beneficia de rețete compensate. În plină creștere a numărului de viroze. Băi nesimțiților, sunt copii care au nevoie de tratament”, a scris pe pagina sa de Facebook, Florin Haidamac, medic de familie.

Sistemul informatic din sănătate ridică probleme încă de la momentul implementării sale şi a pus, de nenumărate ori, la grea încercare nervii și răbdarea medicilor de familie, dar și a pacienților, deopotrivă.

Sursa foto: Haidamac Florin/Facebook
Articolul precedentAmenzi de aproape 40.000 de lei, aplicate de poliţiştii locali din Hunedoara
Articolul următorCod portocaliu de ninsori în sudul judeţului Hunedoara, până duminică