Poliţiştii locali din municipiul Hunedoara au aplicat, în noiembrie, amenzi care se ridică la aproape 40.000 de lei.

Raportul Direcției Poliția Locală, din cadrul Primăriei Hunedoara, arată că, luna trecută, în municipiul de pe Cerna, au fost aplicate 115 sancțiuni, dintre care 42 au fost avertismente și 73 – amenzi, valoarea totală a acestor însumând 39.265 de lei.

„În cadrul Biroului Ordine Publică și Evidența Persoanelor, misiunea specifică s-a executat cu un număr mediu de 31 de polițiști locali. Dintre activitățile acestui birou, enumerăm: supravegherea zilnică a locurilor și zonelor stabilite, controale privind modul de depozitare a deșeurilor menajere și industriale, respectarea regulilor de comerț și desfășurarea corespunzătoare a activităților din piețe (în târgul de vechituri care are loc în fiecare sâmbătă), măsuri de ordine cu ocazia manifestărilor cultural-artistice și sportive organizate la nivel local, măsuri de ordine publică în zona cimitirelor de „Ziua Morților”, asigurarea măsurilor de ordine cu ocazia mitingului organizat de Sindicatul Siderurgistul pe 2 noiembrie, participarea împreună cu reprezentantul Asociațiilor de Proprietari și executorul judecătoresc la punerea în aplicare a unor hotărâri de evacuare (în total, opt evacuări), meciuri de fotbal în cadrul Ligii a III-a, la stadionul din municipiul Hunedoara, verificarea contractelor de închiriere ale persoanelor care locuiesc în blocul G2 de pe strada Mureșului, măsuri de ordine publică cu ocazia desfășurării unor manifestări la Castelul Corvinilor, aplanarea unor stări conflictuale, constatarea de infracțiuni, soluționarea sesizărilor cetățenilor, preluate telefonic prin dispecerat (73 de sesizări) și în scris (16 sesizări) etc. Astfel, Biroul Ordine Publică și Evidența Persoanelor a aplicat 43 de amenzi în valoare de 24.300 de lei și 11 avertismente”, se arată în bilanţ.

Avertismente pentru două asociaţii de proprietari

Tot luna trecută, polițiștii Biroului Control Comercial, Disciplină în Construcții și Mediu au verificat 59 de societăți comerciale, aplicând 19 sancțiuni – 16 avertismente verbale și trei avertismente scrise. De asemenea, pe linie de disciplină în construcții și afișaj stradal, au fost efectuate 34 de controale, în urma cărora polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale: una pentru lucrări de modificare construcții fără autorizație de construcție, alta pentru lucrări de extindere și modificare spațiu comercial fără autorizație de construcție. Totodată, au fost convocate la sediul Poliției Locale două asociații de proprietari care au fost avertizate verbal în legătură cu lucrările de termoizolații aflate în curs de execuție, fiind îndrumați să urmeze etapele necesare intrării în legalitate.

Polițiștii locali din Hunedoara au efectuat 48 de controale la societăți comerciale, în vederea verificării respectării obligațiilor privind întreținerea curățeniei, a locurilor de depozitare a diferitelor materiale, a trotuarelor, căilor de acces, a parcărilor, precum și verificarea existenței contractelor de salubritate. Sancțiunile aplicate de acest birou din cadrul Direcției Poliția Locală sunt în număr de șapte, pentru luna noiembrie, dintre care cinci avertismente verbale și două scrise. Amenzile aplicate au totalizat 3.000 de lei.

Tot în noiembrie, poliţiştii locali de la Biroul Circulație au aplicat 26 de avertismente și 28 de amenzi cu o valoare totală de 11.965 de lei.

Pe de altă parte, pe parcursul lunii noiembrie, au fost înregistrate 120 de sesizări prin dispecerat, dintre care 73 telefonice.

Articolul precedentBanii pentru bursele sociale vor fi viraţi, luni, în contul şcolilor din Deva
Articolul următor„Joaca” cu nervii medicilor de familie şi ai pacienţilor. Sistemul informatic din sănătate a căzut, astăzi, din nou