ISU Hunedoara a desemnat pompierul și salvatorul anului 2018. Plutonierul major Mircea Crihan este pompierul anului 2018, iar plutonierul major Andrei Dobrin este salvatorul de onoare al anului 2018.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara conferă diplome de merit domnilor Plt. adj. Iulian Spătaru, Plt. maj. Andrei Chirilă, Plt. maj. Varga Zsolt, Plt. maj. Florin Gavrilă, Plt. maj. Daniel Sonoc, Plt. maj. Marian Albu și Paramedic Cristian Albu.

Echipa de alpiniști a inspectoratului este recompensată pentru reprezentarea cu onoare a I.G.S.U și a I.S.U. Hunedoara la Grimpday 2018, cea mai faimoasă competiție a alpiniștilor de intervenție din lume și pentru îndeplinirea cu operativitate a unor misiuni dificile de salvare de la înălțime.

Plt.adj. Robert Kis, Plt. maj. Mihai Szabo, Plt.maj. Nicolae Ganea, Plt.maj. Dorel Ioja, scafandrii de intervenție în cadrul Detașamentului de Pompieri Deva sunt recompensați cu diploma de merit a I.S.U. Hunedoara în semn de recunoștință pentru curajul, devotamentul, operativitatea și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredințate

Locotenentului Radu Botezan și plutonierului adjutant Petru Cibian instructori în cadrul Centrului de Antrenament și Pregătire de Specialitate al Pompierilor Orăștie li se conferă diploma de merit. Distincția vine în semn de apreciere pentru eforturile depuse în munca de instruire a personalului operativ din cele 10 județe arondate Centrului.

Salvatorul de onoare al anului vine de la Secția de Pompieri Ilia și a participat la numeroase intervenții de acordare a primului ajutor medical dar s-a remarcat la acțiunea de salvare a 7 oameni grav răniți în urma unui accident rutier produs pe DN 7, în localitatea Leșnic. Doamnelor și domnilor, plutonierul major Andrei Dobrei este Salvatorul de onoare al anului 2018.

Pompierul de onoare al anului activează la Detașamentul Deva, dar era pe un drum din județul Bihor, într-o zi geroasă de iarnă, când s-a intersectat cu destinul unui om.

În câmp, într-o mașină răsturnată pe plafon, pompierul devean a găsit un bărbat prins în centură care a putut comunica faptul că nu își mai simte picioarele. Până la sosirea echipajelor de intervenție, pompierul a decis să-l mențină conștient pe rănit și să nu-l extragă din autoturism, deși alți participanți la trafic, care opriseră la locul accidentului, voiau să-l scoată pe bărbat din mașină.

 

 

 

 

 

Articolul precedentPensionară din Călan, înșelată de doi escroci care au pretins că sunt „de la deratizare”
Articolul următorFOTO| Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului a primit vizitatori din Coreea de Sud