Închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru un fost șef al Gărzii de Mediu Hunedoara

Bogdan Sever, fostul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare și prestarea unei munci în folosul comunității, într-un dosar de corupție.

Magistrații Tribunalului Hunedoara s-au pronunțat în acest caz. Sentința nu este definitivă.

Bogdan Sever a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Mai exact, procurorii DNA l-au acuzat că ar fi informat patronul unei firme despre iminența unui control. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „în perioada 25 februarie – 10 martie 2014, inculpatul Bogdan Sever, (…) a folosit în mod direct informații ce nu erau destinate publicității despre care a luat cunoștință, în mod legal, în cadrul activităților de serviciu. Concret, inculpatul a informat administratorul unei societăți comerciale despre: existența și conținutul unei reclamații vizând activitatea societății, iminența unei acțiuni de control (date nedestinate publicității) și, ulterior, despre data controlului. În urma avertizărilor primite, beneficiarul acelor informații a remediat deficiențele care făceau obiectul controlului, evitând astfel aplicarea unor sancțiuni contravenționale”, au arătat procurorii DNA într-un comunicat.

Fostul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara a fost obligat de instanță să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Deva – Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva sau la Biblioteca Judeţeană Ovid Densuşianu Hunedoara -Deva. Hotărârea judecătorilor Tribunalului Hunedoara poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Articolul precedent30 de milioane de euro, investite în mobilitate urbană la Hunedoara. Proiectele, declarate ADMISE
Articolul următorLucrările de reparații la drumul tehnologic Băcia -CMID Bârcea Mare, aproape gata