Trei proiecte pentru mobilitate urbană, în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, depuse de administrația publică din municipiul Hunedoara, au fost declarate admise de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest din punct de vedere administrativ și al eligibilității.

Cele trei proiecte, care sunt împărțite pe coridoare (Est, Vest și Central), vizează atât construcția unor noi alei pietonale în Centrul vechi și în Centrul civic al municipiului, precum și modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara, prin cumpărarea de autobuze ecologice și reabilitarea infrastructurii de transport.

„Sunt cele mai mari proiecte depuse de administrația locală la ADR Vest, având o valoare totală de aproape 30 de milioane de euro. Prin aceste proiecte vom avea, cu adevărat, un oraș de secolul XXI”, declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

 

Printre principalele investiții care se vor realiza în cadrul acestora trei proiecte se numără cumpărarea de autobuze ecologice (autobuze hibrid, 12m), modernizarea unor stații de îmbarcare pentru călători sau construirea altora noi, realizarea unui sistem informatic de management transport (compus din sistem e-ticketing, management flotă, informare dinamică a călătorilor), a unor stații de închiriere a bicicletelor, precum și modernizarea unor zone pietonale din oraș. De asemenea, proiectele mai cuprind, printre altele, și modernizarea unor intersecții cu semaforizare, cumpărarea de mobilier urban și montarea unor camere de monitorizare video.

 

Articolul precedentCu ce combustibil va funcționa termocentrala Mintia?
Articolul următorÎnchisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru un fost șef al Gărzii de Mediu Hunedoara