Stadionul CFR din orașul Simeria va găzdui, astăzi și mâine, un eveniment care îi va aduce în prim plan pe cei mai arătoși și deștepți câini. Zeci de patrupede din toată țara vor defila, ca pe podium, în cadrul „Hunedoara Dog Show”, eveniment ce cuprinde două expoziții de frumusețe canină. Organizatorii au pregătit premii pentru cei „the best”.

Evenimentul va debuta cu arbitrajul câinilor la ringuri, după care va continua cu concursurile speciale, desfășurate în cadrul programului „Best in show”. Pe lângă concursurile speciale Best Baby, Best Puppy, Best Veteran, Best Junior, Cea mai bună pereche, Cel mai bun grup de creștere, se va desfășura și concursul Junior handler – o competiție dedicată tinerilor participanți și în cadrul căreia fiecare copil își va prezenta prietenul patruped în ringul central.

Corpul de arbitri al expozițiilor de frumusețe canină din cadrul „Hunedoara Dog Show” este format din nume de prestigiu, recunoscute de Federația Chinologică Internationala. Este vorba despre Cristina Vasilev (RO), Dagmar Klein (RO), Catrinel Păuna (RO), Nicoleta Crişan (RO), Darko Zivanovic (SRB), Călin Simu (RO) și Marian Drăgănescu (RO). Din partea Asociației Chinologice Române este delegat Horațiu Stan.

Hunedoara Dog Show” este organizat de Asociația Chinologică a Câinilor de Rasă a Județului Hunedoara și Asociația Chinologică Română, cu sprijinul Primăriei orașului Simeria. Intrarea vizitatorilor la eveniment este liberă.

 

Un eveniment similar a avut loc în luna septembrie a anului trecut, și la Deva, și a reunit peste 180 de exemplare de câini, din 60 de rase, care mai de care mai arătoși.

Articolul precedentSpectacol folcloric și petrecere ardelenească la Sântuhalm
Articolul următorFOTO| Mircea Radu, în vizită la Muzeul Aurului din Brad