Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara. Suma alocată este de 258 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018.

Teoretic, până la sfârșitul anului 900 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara ar trebui disponibilizați. Începând de astăzi, 1 noimebrie, primii 70 care vor părăsi CEH au intrat în preavize.

„Pentru anul 2018, în conformitate cu modificările aprobate în Planul de închidere, Societatea îşi reduce activitatea şi este pusă în situaţia desfiinţării locurilor de muncă aferente, prin concedieri colective cu măsuri de protecţie socială. In acest sens a fost întocmit Planul de disponibilizare pentru anul 2018, care cuprinde numărul de salariaţi ce urmează a fi concediaţi precum şi măsurile de protecţie socială de care beneficiază fiecare salariat în conformitate cu prevederile legislative din domeniul protecţiei sociale”, arată documentul.

La data de 01 noiembrie este programată prima tranşă, de 70 persoane, iar la data de 31.12. 2018 un număr de 850 persoane.

 

 

 

 

Articolul precedentSiderurgiștii de la „Arcelor Mittal” Hunedoara, în grevă japoneză. Protest, la poarta „Oțelăriei”
Articolul următorMina Petrila s-a închis, dar încă mai sunt bunuri de păzit