Siderurgiștii de la „Arcelor Mittal” Hunedoara declanșează o serie de acțiuni de protest. Ei sunt supărați de faptul că toate tratativele purtate cu angajatorul, în încercarea de a negocia salarizarea din Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2018, au fost sortite eșecului.

Prin urmare ei au anunțat că astăzi vor intra în greva japoneză, iar vineri, 2 noiembrie, de la ora 15:20, vor protesta la poarta „Oțelăriei”, când muncitorii vor ieși din schimbul de dimineață. Nenumăratele încercări legale ale Sindicatului „Siderurgistul” din SC Arcelor Mittal, de a reuși la masa tratativelor cu angajatorul, să negocieze justificat salarizarea din Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2018, s-a soldat cu un nou eșec. Încadrarea și câștigurile salariale ale lucrărilor care muncesc în condiții deosebite din domeniul siderurgiei -munca grea, sunt prea mici pentru munca prestată. Deși, discuțiile au început încă din luna mai 2018, nu s-a ajuns la niciun fel de înțelegere, astfel că, sindicatul a avut câteva acțiuni de protest”, a declarat Petru Vaidoș, președintele Sindicatului „Siderurgistul” Hunedoara.

Din cauza nivelului scăzut al salariilor, câteva zeci de siderurgiștii de la „Arcelor Mittal” Hunedoara au mai protestat și la mijlocul lunii octombrie, la ieșirea din primul schimb.

Articolul precedent„Hai în echipa mea!”, campanie împotriva consumului de droguri, derulată în școlile din Deva
Articolul următorÎncep primele disponibilizări la CEH