Mai bine de opt ore s-au luptat pompierii hunedoreni pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată izbucnit în zona fostului combinat siderurgic de la Hunedoara. Focul a mistuit aproape un hectar de teren.

Vegetația densă și înaltă, deșeurile și cauciucurile aflate în zona arderii au produs o cantitate însemnată de fum.

Potrivit maiorului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, la fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri. „Au acționat trei echipaje de la Hunedoara și Deva cu tot atâtea autospeciale cu capacitate de 5.000 și 9.000 de litri de apă. De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a intervenit cu o cisternă de apă şi cu un buldoexcavator utilizat în curățarea devegetație a solului pentru realizarea unei fâșii menită să izoleze focul”, a declarat sursa citată.

Pompierii bănuiesc că incendiul a fost generat de foc deschis în spații deschise.

UPDATE: Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, focarele de incendiu au fost observate, ieri, de paznicul aflat în post la situl industrial, sesizând Poliția Locală care, la rândul ei, a alertat Detașamentul de Pompieri din municipiu.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a convocat de urgență Comitetul Local pentru Situații de Urgență, Prefectura și Garda de Mediu. Din deplasarea la fața locului, organele abilitate au constatat un număr de opt focare de incendiu, în puncte diferite ale platformei fostului combinat siderurgic. În urma primelor cercetări efectuate, rezultă că focul a fost pus cu intenție, de către persoane necunoscute. Focul a fost stins în jurul orei 20:30 a zilei de ieri, iar în prezent se încearcă acoperirea zonelor incendiate cu pământ vegetal, cât și identificarea vinovaților cu sprijinul Politiei municipiului Hunedoara si al Poliției Locale.

„Rugăm cetățenii municipiului Hunedoara care sesizează cazuri de aruncare a deșeurilor vegetale, din construcții sau de altă proveniență pe platforma fostului combinat siderurgic sau în alte zone unde acest lucru nu este permis, să alerteze forțele de ordine răspunzătoare la numărul de telefon 0254-954. Eliminarea deșeurilor în locuri care nu sunt special amenajate este ilegală, iar astfel de fapte se pedepsesc prin lege cu amenzi în valoare de până la 50.000 de lei”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Articolul precedentPărintele copiilor sărmani Böjte Csaba, printre hunedorenii distinşi cu premiile ”Barcsay Ákos”
Articolul următorTrei scenarii de dezvoltare a Văii Jiului