Trei membri ai comunității maghiare hunedorene, care s-au evidențiat prin munca lor excepțională în beneficiul comunității, au fost distinși, şi anul acesta, cu Premiul ”Barcsay Ákos”. Printre aceştia se află şi călugărul franciscan Böjte Csaba, părinte pentru sute de copii sărmani.

Premiile ”Barcsay Ákos” au fost decernate, în acest an, pentru a şasea oară. Anual, trei personalități primesc această distincție, fiind vorba despre un reprezentant al cultelor, un cadru didactic și o personalitate din sfera civilă. Printre premianții anului 2019 se află şi călugărul franciscan Böjte Csaba, președintele Fundației ”Sfântul Francisc” din Deva, organizaţie care a schimbat destinele a mii de copii sărmani. Părintele este cunoscut ca salvatorilor copiilor necăjiţi, dedicându-se, în totalitate, ajutorării acestora.

Au mai fost distinşi cu premiile ”Barcsay Ákos”, directorul Școlii Generale nr. 4 din Vulcan, Illyés Katalin, şi inginerul Daradics János, ofițer de cercetași din Deva. În cadrul ceremoniei, despre activitatea depusă în beneficiul comunității de cei trei permianți au vorbit europarlamentarul Iuliu Winkler, Széll Lőrincz, directorul executiv al DJST Hunedoara, și Pogocsán Ferdinánd, viceprimar al municipiului Deva din partea UDMR.

Decernarea premiilor ”Barcsay Ákos” a avut loc în cadrul „Zilelor Maghiare din județul Hunedoara”, ajunse la cea de-a X-a ediție. Manifestarea se desfăşoară până pe 29 septembrie, în 10 localități hunedorene unde trăiesc membrii comunității maghiare, şi oferă, în acest an, cu prilejul ediției jubiliare, peste 50 de evenimente culturale, sportive și dedicate petrecerii timpului liber.

Articolul precedentO nouă reprezentanție a actorilor de la Petroșani. De această dată la Curtea de Apel Alba Iulia
Articolul următorIncendiu de vegetație uscată în zona fostului combinat siderurgic de la Hunedoara