Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, este cel de-al doilea edil din Valea Jiului care refuză să facă rectificarea bugetară. Primul care a refuzat să rectifice bugetul este Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. Motivul pentru care cei doi au refuzat să facă acest lucru este faptul că li se iau bani, nu li se dau, așa cum se așteptau.

“Am scos rectificarea bugetară de pe ordinea de zi pentru că nu este corect calculată. Nu pot să îmi ia din veniturile pe care le-am realizat în Primăria Vulcan. Am recuperat din taxele și impozitele restante din anii anteriori, așa că nu poate să îmi ia din bani. Să vedem cine are curaj să îmi ia! Am scos rectificarea bugetară de pe ordinea de zi”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Conform rectificării bugetare aprobate de Guvern, la Vulcan suma ce trebuia rectificată era de -1874 mii lei. Sumele din Impozit pe venit estimat a fi încasat pe raza unităţii/subdiviziunii administrativteritoriale în anul 2018 sunt de -5810 mii lei, din care rezultă Alocările  directe din impozitul pe venit încasat tot cu minus, adică -2489 mii lei. Acestora se adaugă 281 lei, sume alocate din cota de 17,25%/5% pentru asigurare buget minim de funcţionare. Sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, diminuate cu 1/2 din excedentul la data de 31.12.2017, sunt în valoare de 334 mii lei.

 

 

Articolul precedentFOTO| În sfârșit, au început lucrările la drumul județean (DJ) 709F Cabana Rusu – Parâng
Articolul următorDupă o pauză de aproape o lună, se redeschide „Aqualand-ul” din Deva