Importante sume de bani are de recuperat Consiliul Județean Hunedoara (CJ Hunedoara). Consiliul Județean Hunedoara are de recuperat sume importante de bani. Prin compartimentul urmărire încasare creanțe și executare silită s-au efectuat demersurile pentru recuperarea sumelor de bani.

Există însă o serie de proceduri juridice care trebuie îndeplinite. În perioada 01.01.2018 – 31.12.2018 au fost înregistrate și întocmite un număr de 17 dosare execuționale în sumă totală de 68.300 lei din care:  9 dosare execuționale închise prin stingerea debitului ca urmare a procedurii de executare silită în sumă de 31.900 lei;  pentru 3 dosare execuționale s-a dispus suspendarea executării datorită unor contestații la executare și au fost predate Serviciului juridic contencios și relații cu consiliile locale în sumă de 18.400 lei;  5 dosare execuționale sunt în curs de executare silită în sumă de 18.000 lei și o Dispoziție al Președintelui Consiliului Județean Hunedoara privind stabilirea prejudiciului creat bugetului U.A.T. Județul Hunedoara în sumă de 100.000 lei. Pentru 6 dosare execuționale executate parțial a fost încasată suma de 9.023 lei. Valoarea încasată până la data de 31.12.2018 este 40.923 lei.

Compartimentul urmărire, încasare creanțe și executare silită a continuat procedurile de executare silită pentru 12 dosare execuționale în sumă de 109.000 lei în cursul anului 2018.  Compartimentul urmărire, încasare creanțe și executare silită a colaborat cu direcțiile/ serviciile/compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Hunedoara; a asigurat aplicarea unitară a legislației în domeniul executării silite pentru încasarea sumelor prevăzute în titluri de creanță; a înființat popriri pe veniturile realizate de debitori, a urmărit respectarea popririlor înființate asupra terților popriți, precum și a societăților bancare și stabilirea după caz a măsurilor legale pentru executarea acestora.

 

Articolul precedentUnitățile școlare transformate în centre de rugăciune
Articolul următorFOTO| Un bucătar-chef din Deva a luat cupa din aur şi cinci medalii la Campionatul Internaţional de Pizza şi Paste