Locuitorii Devei sunt invitaţi la avanpremiera piesei „Iluzia optică”, a dramaturgului Dumitru Solomon. Spectacolul va fi pus în scenă de trupa de teatru „ProScenium” (foto) a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva şi va avea loc duminică, 10 februarie, de la ora 18:00, în Sala mare a fostei Case de Cultură din reşedinţa judeţului Hunedoara.

Un text scris în urmă cu 34 de ani, o comedie care parodiază sloganul „munca înnobilează” prin câţiva funcţionari blazaţi, leneşi linguşitori şi laşi, care îşi pierd timpul pălăvrăgind. Singura lor preocupare este efortul de-a se menţine în „graţiile” şefilor. I-ar deranja cumplit prezenţa unui al alt coleg – un tip conştiincios, care ar face nu doar treaba lui, ci şi pe-a lor. Şi, ipotetic, dramaturgul aduce unul în scenă. Un tânăr stagiar, pus pe muncă şi ascultător, care irită la culme. Fobia personajelor obsedate de existenţa unui coleg conştiincios se dovedeşte însă o iluzie optică, pentru că prezenţa acestuia a fost ireală. Dar autorul piesei încheie cu o lovitură de teatru. Aduce în scenă un stagiar autentic!

Spectacolul ”Iluzia optică” este realizat în cadrul proiectului ”Teatrul, ca disciplină de viață”, coordonat de regizorul Mihai Lungeanu. Intrarea la eveniment este liberă.

Articolul precedentTineri din Lupeni, reținuți pentru tâlhărie
Articolul următorVino şi învaţă să salvezi vieţi! Curs gratuit de prim ajutor, organizat de „Salvital” Hunedoara