Hunedorenii care doresc să înveţe principalele tehnici de acordarea primului ajutor sunt aşteptaţi să se înscrie la un curs gratuit, organizat de Asociaţia „Salvital”, care gestionează activitatea SMURD Hunedoara.

Cursul de prim ajutor este gratuit şi se organizează în cadrul programului intitulat „Învaţă, mâine poţi salva o viaţă!”. Acesta se va desfăşura în perioada 16 februarie -2 martie şi se adresează persoanelor fizice cu vârsta peste 18 ani, care au domiciliul în judeţul Hunedoara, interesate să deprindă noţiuni şi tehnici de bază în acordarea primului ajutor până la sosirea echipajelor de intervenţie.

Astfel, pentru zona Deva se organizează un grup de 16 participanţi, la fel şi pentru zona Petroşani. „Participanţii vor desfăşura un program de instruire sub coordonarea unor paramedici atestaţi ca formatori, care se finalizează cu un examen în urma căruia se eliberează un certificat de participare care va atesta gradul de instruire. Participanţii au obligaţia de a se prezenta la cursurile organizate care se vor desfăşura în cadrul Centrului Judeţean pentru voluntariat, formare şi perfecţionare profesională , instruire în prim ajutor, de regulă, în ziua de sâmbătă, locaţia cursului fiind Deva şi Petroşani”, spun reprezentanţii Asociaţiei „Salvital” Hunedoara.

Durata cursului este de 12 ore, termenul limită de înscriere fiind 15 februarie, ora 10:00, cu posibilitate de prelungire a acestuia. Organizatorii menţionează că, la cererea de înscriere se ataşează o adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că persoana fizică este clinic sănătoasă, precum şi o copie după actul de identitate.

 

Articolul precedent„Iluzia optică”, spectacol de teatru în avanpremieră la Deva
Articolul următorDrumurile județene spre stațiunile montane din Valea Jiului se prezintă în condiții bune