O campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice va avea loc la finele acestei săptămâni, în Hunedoara. Locuitorii municipiului de pe Cerna au ocazia să scape de frigiderele, televizoarele sau alte aparate uzate ori vechi din case, de care nu mai au nevoie.

Acțiunea este susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec, iar colectarea aparaturii electronice sau electrocasnice se va face în zilele de 21 și 22 septembrie. Hunedorenii le pot transporta la unul dintre punctele provizorii disponibile între orele 09:00 și 17:00. Acestea vor fi amenajate în următoarele locuri din Hunedoara:

  • strada Avram Iancu (stația de taximetre Kaufland) – punct disponibil în perioada 17-21 septembrie;
  • intersecție strada Mureșului cu Bulevardul Dacia (Micro 5) – punct disponibil pe 22 septembrie;
  • intersecție strada Viorele cu strada Pinilor (Micro 7, zona Penny Market) – punct disponibil pe 22 septembrie.

Cei care nu au posibilitate să le transporte, pot lua legătura telefonic (TelVerde 0800 444 800 gratuit), cu reprezentanții Serviciului Local de Colectare Hunedoara care va prelua gratuit aparatele electrice grele sau voluminoase chiar de acas.

Primăria Hunedoara și Serviciul Local de Colectare din municipiu, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să fie responsabili față de mediu și să participe la acțiunea de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Aceasta vizează și educarea publicului cu privire la impactul negativ al eliminării necorespunzătoare a deșeurilor electronice. În plus, toate persoanele care vor depune deşeuri electronice şi electrocasnice la punctele amenajate pe raza municipiului participă la o tombolă cu premii. Deponenţii vor avea şansa să câştige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: două cafetiere, două mașini de călcat, două mixere și două cuptoare cu microunde digitale. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 24 septembrie, la ora 10:00, la Primăria Hunedoara.

Articolul precedentAtenție! Vor avea loc noi distrugeri de muniţie în Poligonul Dealul Paiului din Deva
Articolul următorAvram Iancu a rămas fără caiacist