Aventura lui Avram Iancu pe Marea neagră este umbrită de o cumpănă. Acesta a rămas fără caiacist, așa că acum se vede nevoit să facă un apel public. Niciun din cei doi caiaciști din echipă nu îl mai poate însoți pe sportivul petroșănean de la granița cu Bulgaria. Avram Iancu a pornit de la Sulina și se îndreaptă spre Istanbul.

Acesta vrea să macheze, astfel anul Centenar. Proiectul înotătorului din Petroșani a început pe data de 2 septembrie 2018, la Sulina, acolo unde s-a încheiat ultima sa aventură acvatică. Traseul lui Aveam Iancu însumează 630 de kilometru pe malul Mării Negre, până la Istanbul.

Motivația și iubirea față de patrie îl motivează pe Avram Iancu în acest ambițios demers.

“Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiți și pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în fața unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe! Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligația de a scrie povești de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Înotam și marea! Nici chiar poveștile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susținute”, mai spune Avram Iancu.

Sunt 630 de kilometri pe care sportivul vrea să îi străbată într-o perioadă de 40-50 de zile. Avram Iancu a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, a înotat pe tot parcursul Dunării și a participat și la cea mai grea competiție din lume Arctic Ultra.

 

 

 

Articolul precedentHunedorenii sunt invitați la colectare. Pot scăpa de aparatura veche din case
Articolul următorRechizite pentru copiii nevoiași din Hațeg