Hunedorenii își mai pot plăti, cu reducere, „birurile” locale doar până la 1 aprilie

Cetățenii municipiului Hunedoara își mai pot plăti taxele și impozitele locale, cu reducere, doar până la 1 aprilie, potrivit reprezentanților Direcției Economice din cadrul primăriei. După această dată, se vor percepe majorări.

Hunedorenii pot achita impozitele și taxele locale integral sau în două rate egale, în conformitate cu Codul Fiscal. Având în vedere că, ziua de 31 martie este nelucrătoare, termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente primului semestru al anului se prelungește până luni, 1 aprilie. După această dată, se va percepe o majorare de 1 la sută din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculată pentru fiecare lună sau fracțiune de lună de întârziere. “În cazul în care se optează pentru plata integrală a impozitului pe clădiri, teren respectiv mijloace de transport, persoanele fizice și persoanele juridice beneficiază de o bonificație de 10 la sută”, explică Aurelia Anișoara Popa, directorul executiv al Direcției Economice din cadrul Primăriei Hunedoara.

Pentru a evita aglomerația de la ghișee, contribuabilii au la dispoziție modalități facile de achitare online, fie pe site-ul primăriei, fie pe ghiseul.ro.

Cei care doresc, totuși, să facă un drum până la primărie, programul de încasări la ghişeele administrației publice locale este:

  • luni, marţi și miercuri – între orele 7:30-16:30;
  • joi – între orele 7:30-18:30;
  • vineri – între orele 7:30-14:00.
Articolul precedentConsilier specialist în domeniul agriculturii
Articolul următorAZI: Bursa locurilor de muncă în şase localităţi ale judeţului. Se oferă job-uri în construcţii