Şcolile şi grădiniţele din toată ţara vor fi închise şi vineri, pe 25 ianuarie. Prin urmare, elevii şi preşcolarii se vor mai bucura de încă o zi liberă. Cursurile au fost suspendate prin ordin semnat de ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

Iată ordinul semnat de ministrul Ecaterina Andronescu:

Sursa: Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara

Se pare că, măsura a fost luată la solicitarea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în contextul evoluţiei cazurilor de infecţii gripale şi pentru a evita expunerea copiilor în colectivităţi. Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare, odată cu reluarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivități”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20 la sută faţă de nivelul așteptat.  Conform specialiștilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

Ziua de mâine, 24 ianuarie, a fost declarată liberă legală cu prilejul „Unirii Principatelor Române”.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Hunedoara au confirmat faptul că, elevii nu vor merge nici vineri la şcoală.

Articolul precedentDoi bărbați au murit în condiții identice. În localități diferite
Articolul următorPetroșani: Îndemn la unitate