Funcționarea minelor Lupeni și Lonea se face cu respectarea prevederilor europene. Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA anunță că, în ceea ce privește activitatea la cele două exploatări miniere Lonea și Lupeni  aflate în program de închidere conform Deciziei 2010/787/UE, aceasta va continua cu luarea în considerare a respectării prevederilor art. 3 din respectiva Decizie, și anume încetarea acordării ajutorului de închidere pentru producția de cărbune.

„În considerarea prevederilor art. 4 din aceeaşi Decizie, costurile care rezultă din activitatea de închidere și care nu sunt legate de producția curentă și sunt compatibile cu prevederile Deciziei 2010/787/UE și cu reglementările interne vor continua să fie susţinute din ajutor de stat. Trebuie precizat că în activitatea de închidere au apărut premise ce pun în discuție o eventuală insecuritate a zăcământului astfel încât au fost efectuate cercetări prealabile și implementate  măsuri de preîntâmpinare a oricăror categorii de riscuri”, arată oficialii Complexului Energetic Hunedoara.

În acest sens, au fost elaborate studii de către specialiștii INSEMEX Petroșani și studii preliminare de către GLOWNY INSTYTUT GORNITCTWA Polonia care confirmă necesitatea extragerii rezervelor de cărbune pentru asigurarea zăcământului în scopul implementării corecte a programului de închidere la cele două exploatări miniere Lonea și Lupeni şi evitării oricăror riscuri potenţiale.

În acelaşi timp, activitatea de exploatare a cărbunelui la Exploatările Miniere Livezeni și Vulcan se desfășoară în condiții normale.

Articolul precedentLa Orăștie, plata taxelor și impozitelor locale se poate face din 14 ianuarie
Articolul următorAproape 300 de tone de material antiderapant, împrăștiate pe drumurile naționale din județul Hunedoara