Valea Jiului se află sub împărăția zăpezii. Ninsorile abundente au pus stăpânire și pe zona de sud a județului Hunedoara. Cele șase localități din Valea Jiului sunt acoperite de stratul de jumătate de metru de zăpadă.

În cea mai mare localitate a Văii Jiului, la Petroșani, utilajele de deszăpezire cu greu fac față. S-a intervenit, cu prioritate, pe arterele principale și străzile care fac legătura cu spitalul, detașamentul de pompieri și cu școlile. Străzile secundare sunt acoperite de un strat de omăt.

La Lupeni, autoritățile locale au amendat firma de deszăpezire cu suma de 10.000 de lei pentru că aceasta nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

La Petrila, în cea mai estică localitate a Văii Jiului la ora actuală nu există un contract de deszăpezire. Pe drum a acționat un utilaj care se află în proprietatea firmei de gospodărire locală.

Lupta cu zăpada se duce și în celelalte localități ale Văii Jiului, la Vulcan, Aninoasa și Uricani. De altfel, și drumul european E 79 este acoperit de un strat consistent de zăpadă, traficul rutier desfășurându-se cu dificultate.

În Valea Jiului continuă să ningă abundent.

Articolul precedentZeci de apeluri, primite din toate zonele județului, la dispeceratul de deszăpezire
Articolul următorFOTO: Cum arată drumul care duce spre stațiunea montană Parâng