Curtea Direcției pentru Agricultură a județului (DAJ) Hunedoara din Deva s-a umplut, astăzi, de standuri ale unor producători tradiționali. A fost „Ziua Porților Deschise”, iar cei prezenți au avut prilejul să guste din toate bunătățile aduse.

Producători hunedoreni de legume, de brânzeturi, carne și preparate din carne, produse apicole s-au adunat. Lor li s-au alăturat, membrii Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din județul Hunedoara, asociație care beneficiază de suportul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Nu au lipsit plăcintele pădurenești, dulcețurile și siropurile, conservele de sezon preparate de Veronica Vârșag sau de Tatiana Rovinar sub brandul Casa Maria, magiunul de Hațeg Predoni – proaspăt intrat în familia produselor tradiționale -, mierea, lavanda și florile de sezon la ghiveci. Au fost prezenți și producătorii de virșli de la Sălașu de Sus, precum și Casa Păștilă cu dulcețuri, pâine de casă și alte produse de sezon.

Cei prezenți au putut degusta produse tradiționale, dar și să obțină informații referitoare la susținerea agriculturii hunedorene. Direcția pentru Agricultură, APIA și AFIR-ul împreună cu trei GAL-uri au venit cu o serie de broșuri și informații destinate dezvoltării zonei rurale și oricărui întreprinzător în domeniul agricol.

Sursa foto: DAJ Hunedoara

Evenimentul s-a aflat la a doua ediție, și a fost deschis de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Hunedoara, Călin Petru Marian.

Articolul precedentAmbasadorul SUA la București, Hans Klemm, vine la Hunedoara
Articolul următorSe circulă infernal pe DN 7, după închiderea autostrăzii A1