Sărbătoarea ostașilor români a fost celebrată, astăzi, la Deva și Hunedoara, prin rostiri de alocuțiuni și depuneri de coroane. Oficialități locale, reprezentanți ai cadrelor militare în rezervă și în retragere, dar și ai partidelor politice, au luat parte la manifestările organizate de Instituția Prefectului, cu prilejul „Zilei Armatei Române”.

Autoritățile locale din Deva „au bifat” sărbătoarea printr-un ceremonial militar și religios, ce s-a desfășurat începând cu ora 09:50, la Cimitirul Eroilor, situat pe strada Călugăreni din municipiu. Festivitatea a cuprins salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național și oficierea unei slujbe religioase. Pe urmă, s-au rostit alocuțiuni, iar cei care au luat cuvântul la microfon au adus în atenție importanța acestei sărbători.

Ziua Armatei Române” este o sărbătoare a trecutului, dar și a prezentului, în primul rând pentru cei care poartă cu mândrie uniforma militară, dar și pentru noi, ceilalți, care astăzi, celebrăm Armata și pe cei care au nobila misiune de a apăra unitatea națională și integritatea statului român. Devotament, patriotism, onoare, eroism sunt doar câteva cuvinte care descriu militarii români ai vremurilor noastre, veteranii de război și pe cei care și-au dat viața pentru a scrie cu sângele lor și prin sacrificiul lor, istoria României. Este o zi importantă pentru noi toți românii, care ar trebui să ne plecăm capetele în semn de respect pentru cei care au apărat țara și o apără în continuare cu mândrie”, a declarat, printre altele, Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

După aceea, au fost depuse coroane de flori în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

O manifestare similară a avut loc, începând cu ora 11:00, și la Hunedoara. S-au rostit discursuri și s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din parcul aflat în centrul vechi al orașului.

Ziua Armatei Române” este celebrată, în fiecare an, pe 25 octombrie, și semnifică data eliberării totale a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupaţie străină.

Articolul precedentDepuneri de coroane la mare înălțime
Articolul următorÎn atenția fermierilor din Deva, ai căror culturi au fost compromise de seceta din vară