Zeci de veterani ai schiului s-au întrecut pe pârtiile din Straja. Stațiunea montană din Valea Jiului a găzduit o nouă ediție a Cupei Veteranilor.

Organizată fără întrerupere încă din primii ani de viaţă ai acestei frumoase zone turistice din Valea Jiului (acum aproape 50 de ani), “Cupa Veteranilor” marchează, de obicei, finalul sezonului turistic de iarnă de la Straja.

Anul acesta, cei peste 100 de schiori care s-au înscris la startul competiţiei organizate de Asociaţia Veteranilor, Cabana Montana şi Salvamont Lupeni, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiul Lupeni, dar şi al unor generoşi sponsori, au avut parte de zăpadă din belşug. Aşa se face că ceea ce, de obicei, era doar o simbolică întrecere a schiorilor veterani, anul acesta a fost un adevărat maraton al sporturilor de iarnă. Concurenţii veterani, laolaltă cu cei ceva mai tineri, au putut să se întreacă atât la slalom, cât şi la ture pe schiuri, aşa cum din concurs nu a lipsit nici haioasa probă de coborâre pe doage.

 

Articolul precedentGeorge Litarczek, părintele anesteziei moderne din România și cetățean de onoare al municipiului Petroșani, s-a ridicat la ceruri
Articolul următorAvram Iancu a ajuns la finish