Devenii, pasionați de astronomie, au urcat în număr mare, aseară, pe Cetatea din oraș. Cei prezenți între zidurile fortăreței medievale au putut asista la o prezentare a monumentului medival și a legendelor legate de echinocțiu, dar și la o „lecție” de astronomie, având prilejul să vadă, cu ajutorul unor telescoape profesionale diferite puncte de interes ale orașului. Seara a fost interesantă, în ciuda norilor și a vântului care a suflat cu putere.

Evenimentul „Seară de astronomie” a avut priză la publicul din Deva. Explicațiile despre planete, galaxii și stele i-au încântat pe cei prezenți în Cetate. Copiii s-au lăsat foarte greu convinși, doar pe la ora 22:30, să renunțe la machetele cu planete, la planșele de desen sau la cadranele solare, dar mai ales la poveștile despre Terra, Luna, Mare, rachete, extratereștri, telescoape spațiale și multe alte explicații oferite de specialiștii de la Societatea Română de Astronomie Culturală.

Camera Artileriștilor din Cetatea Deva a fost transformată într-un adevărat Planetarium. Pe lângă fascinantele povești despre astre, participnții au mai avut asista și la o demonstrație nocturnă de airsoft, oferită de DAC Airsoft Deva, precum și la un concert de muzică rock, susținut de trupa „Black Light”.


Mulțumim colaboratorilor noștri pentru voluntariat, pentru promptitudinea cu care ne-au raspuns cererii noastre de implicare și pentru modul profesionist în care s-au pregătit pentru acest eveniment. Mulțumim, de asemenea, fotografilor care colaborează voluntar cu noi în scopul promovării acțiunilor noastre.Mulțumim foarte mult publicului prezent în Cetatea Devei cu ocazia serii de astronomie, public foarte receptiv, interesat și educat, căruia îi promitem că vom încerca să mai inventăm evenimente interesante, noi motive pentru a-i aduce la noi în Cetate, pe gustul tuturor”, a declarat Cristian Răcășan, directorul Serviciului Administrare Cetate Deva.

Sursa foto: Cetatea Deva/Facebook

Articolul precedentTrei hunedoreni, distinși cu premiul ”Barcsay Ákos”
Articolul următorLupeni: Rechizite pentru elevi