Trei membri ai comunității maghiare hunedorene, care s-au evidențiat prin munca lor excepțională în beneficiul comunității, au fost distinși cu Premiul ”Barcsay Ákos”, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Deva.

Cele trei personalități premiate, anul acesta, sunt Csatlós Erzsébet, Dézsi Attila și Szabó Ákos. Csatlós Erzsébet este învățătoare la Liceul Teoretic ”Téglás Gábor” din Deva, președintele organizației județene a Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România, redactor șef al ziarului ”Hunyad Megyei Hírmondó”; Dézsi Attila, consilier la Curtea de Conturi, fost prefect al județului Hunedoara, fondator al Premiului ”Barcsay Ákos”, iar Szabó Ákos este preot romano-catolic din Hunedoara.

”Am constituit Premiul ”Barcsay Ákos” pentru că este important ca în județul Hunedoara să recunoaștem, într-un cadru festiv, meritele acestor personalități care, dedicând multă energie și timp, lucrează neobosit în beneficiul comunității noastre. Mulțumim pentru activitatea cadrelor didactice care, prin muncă asiduă, pregătesc copiii noștri pentru viață, mulțumim pentru activitatea preoților care ne întăresc credința, dar consolidează și comunitatea noastră, și mulțumim acelor lideri, care își asumă un rol în instituții și care ne ajută la păstrarea identității noastre”, a subliniat, sâmbătă, deputatul european Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara, cu prilejul decernării premiilor.

Premiile ”Barcsay Ákos” au fost decernate pentru a cincea oară. Anual, trei personalități primesc această distincție, un slujitor al cultelor, un cadru didactic și o personalitate din sfera civilă. Premiile au fost concepute de artistul plastic Benczédi Ildikó din Deva.

Decernarea Premiilor ”Barcsay Ákos” reprezintă un moment important în cadrul „Zilelor Maghiare”, ce se desfășoară, în aceste zile, în mai multe localități ale județului Hunedoara. Evenimentul a debutat, sâmbătă, cu o manifestare în aer liber care s-a desfășurat în Piața Cetății din Deva, unde publicul a fost așteptat cu un târg meșteșugăresc, concerte, programe culturale și delicii din gastronomia maghiară.

Articolul precedent„150 de ani de activitate corală neîntreruptă la Orăștie”. Vocile de aur ale orașului Paliei, în concert excepțional
Articolul următorFOTO| Seară plină și interactivă în Cetatea Devei