Lucrările la marcajele rutiere antiderapante de la trecerile de pietoni din mai multe zone ale municipiului Deva au fost demarate în această dimineață, la ora 08:00.

Prima zonă vizată în care a început să se toarne covor roșu termoplastic a fost stația de autobuz Opera, de pe Bulevardul Decebal din oraș. De acolo, echipele se vor apuca de treabă în zona stației de autobuz Ceangăi – Bulevardul 22 Decembrie.

Lucrările sunt semnalizate corespunzător, iar circulația în locațiile respective este deviată pe un singur sens de mers. De dirijarea traficului se ocupă echipajele Poliției Locale Deva. Mâine, 6 octombrie, lucrările la marcajele rutiere antiderapante vor continua pe strada Mihai Eminescu, intersecția cu Scărișoara, și în zona cinematografului Patria – Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Reprezentanții municipalității precizează că, în situația în care turnarea covorului antiderapant nu va putea fi finalizată sâmbătă, din motive tehnice, lucrările vor continua și în ziua următoare, respectiv duminică, 7 octombrie. “Marcajul tip covor termoplastic realizează o aderență mare, iar distanța de frânare se reduce cu 25%, ceea ce conferă un plus de siguranță pentru pietoni dar și pentru conducătorii auto. De asemenea, culoarea roșie a marcajului rutier îl face mult mai vizibil de la distanță, pentru ca șoferii să poată încetini sau frâna în siguranță”, spun cei de la Primăria Deva.

În prima fază, vor fi realizate marcaje antiderapante la trecerile de pietoni în patru zone din oraș, însă administrația publică locală intenționează să extindă marcajele și în alte zone din municipiul Deva.

Articolul precedentJandarmii – fotbaliști de la IJJ Hunedoara au câștigat ,,Cupa Centenarului Marii Uniri”
Articolul următorCum se vede în Valea Jiului referendumul pentru familie?