Primarii celor trei municipii din Valea Jiului își exprimă punctul de vedere cu privire la tema referendumului din acest weekend. Cei trei edili susțin, în totalitate, principiile familiei tradiționale, astfel că îi îndeamnă pe cetățeni să meargă și să își exercite dreptul de vot.

“În semn de recunoaștere a ceea ce reprezintă generic Familia la noi la români, dar și în semn de susținere pentru familiile de tineri ce vor urma, familii tradiționale formate din bărbați și femei, seniorii Vulcanului susțin participarea la Referendumul din 6-7 octombrie”, a ținut să transmită Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, vine și cu un exemplu. Întrebat de un cetățean care este miza referendumului, răspunsul acestuia a fost “nu doresc să am doi ca şi tine în faţă, adică să cunun un bărbat cu un bărbat. Dorinţa mea este să cunun tot un bărbat cu o femeie”.

„Ţinem foarte mult la referendum. Ne dorim ca oamenii să iasă în număr cât mai mare la acest referendum, deoarece poate fi ultima şansă a noastră, a României de a ne păstra familia aşa cum am fost crescuţi de bunicii şi părinţii noştri, astfel încât să nu avem discuţii pe anumite aspecte anormale, din punctul meu de vedere. Susţin referendumul, susţin familia, din punctul meu de vedere familia reprezintă nucleul de bază a societăţii noastre. (…) Pot să vă spun un caz pe care l-am păţit în weekend-ul pe care l-am trecut… Eram la cununii şi soţul, cel care s-a căsătorit, a venit puţin irascibil şi m-a întrebat: domnule primar ce se va întâmpla prin acest referendum? Eu i-am spus, venindu-mi în cap o idee foarte simplă: nu doresc să am doi ca şi tine în faţă, adică să cunun un bărbat cu un bărbat. Dorinţa mea este să cunun tot un bărbat cu o femeie. De abia atunci a înţeles de ce este vorba”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

La finalul acestei săptămâni va avea loc referendumul pentru familia tradițională. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a ținut să își prezinte opinia personală.

“Dacă în această săptămână vor fi dezbateri aprinse legate de tema familiei, cred că este foarte important ca fiecare om să fie ascultat, să aibă o opinie și să fie respectat. Într-o societate puternică, într-o comunitate puternică eu cred că normalitatea trebuie să rămână normalitate și nu pot să accept ca o minoritate să își impună o regulă unei majorități, cu atât mai mult cu cât, această majoritate are bazată această percepție pe niște principii fundamentale și tradiționale”,  a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Referendumul va avea loc pe parcursul a două zile, respectiv sâmbătă și duminică.

 

 

 

Articolul precedentFOTO| S-au apucat de treabă! În ce zone din Deva se toarnă covor roșu antiderapant
Articolul următorCerere în căsătorie la Cinematograful Victoria