Se lucrează de zor la pietonala din Hunedoara, una dintre cele mai mari și mai importante investiții ale administrației publice locale din municipiul de pe Cerna. Se estimează că, lucrările vor fi finalizate până la începutul lunii mai.

Pavatorii s-au reîntors la muncă, pe pietonala din centrul Hunedoarei. În același timp, se lucrează și la platoul din fața Casei de Cultură din municipiu, și la fântânile arteziene, între care una va fi muzicală.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Reprezentanții municipalității spun că, la începutul lunii mai, hunedorenii, dar și turiștii care vizitează orașul se vor putea bucura de noua pietonală. „Noi sperăm să fie gata până de sărbătorile pascale, în așa fel încât la începutul lunii mai să facem și o mică inaugurare (…) Sper ca, nu doar cetățenii Hunedoarei să se bucure de această aleea pietonală, ci și turiștii care vizitează municipiul nostru”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

În total, aproximativ 11.000 de metri pătrați au fost amenajați pe Bulevardul Corvin, porțiunea din George Enescu, și platoul Casei de cultură. Investiția majoră a fost realizată cu bani de la Guvern, o sumă importantă fiind alocată și de la bugetul local al orașului.

Reamintim că, lucrările la pietonala de la Hunedoara au fost demarate în luna august a anului trecut. Proiectul prevede, pe lângă reabilitarea platoului din faţa Casei de Cultură, a Bulevardului Corvin și a străzilor adiacente, şi construirea a trei fântâni arteziene, dintre care una spectaculoasă, ce va fi muzicală.

Articolul precedentTermen prelungit pentru plata impozitelor și taxelor locale, la Deva
Articolul următorPatru străzi din Petroșani, fără gaz metan, timp de câteva ore