Deva are o nouă creșă, începând de astăzi, 17 septembrie. Aceasta și-a deschis porțile pentru prichindei, funcționând într-un imobil care aparține Parohiei Reformate din oraș.

Creșa este una cu predare în limba maghiară, dar sunt primiți micuți, cu vârste cuprinse între 1,5 și 3 ani, proveniți atât din familii de etnie maghiară, cât și română.

Serviciile de îngrijire, supraveghere și educaționale sunt asigurate de nouă angajați ai Creșei Deva, aflată în subordinea Consiliului Local Deva – educatori, îngrijitori, asistent medical, bucătăreasă etc.  Creșa cu predare în limba maghiară dispune de o serie de dotări: sală de clasă, vestiare, cabinet medical, izolator, baie, sală de mese, bucătărie și spațiu de joacă, iar contribuția părinților este de 1,50 – 3 lei/zi, în funcție de veniturile familiei.

Imobilul în care funcționează noua creșă a fost transmis, de Parohia Reformată Deva, spre folosință gratuită, pentru o perioadă de șapte ani, în baza unui contract de comodat și a unui protocol de colaborare aprobate prin hotărâre de Consiliu Local (CL).

Noua creșă este deschisă de luni până vineri, între orele 06:00 și 18:00.

Articolul precedentCastelul Corvinilor din Hunedoara își închide porțile mai devreme
Articolul următorFost director general la o companie de stat, plimbat prin instanțe