Aproximativ o mie de credincioși au luat parte la Hramul Mănăstirii Crișan, din satul hunedorean Ribița, vineri, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Oamenii au mers în număr mare să asiste la slujba religioasă oficiată de înalte fețe bisericești.

 

Slujba de hram a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Părintele Arhimandrit Visarion Neag Exarhul Mânăstirilor din Episcopia Devei și Parintele Spiridon Rădoane, Starețul Mănăstirii Crișan.

Credincioșii prezenți s-au putut închina la moaștelor Sfintei Maria Magdalena, aduse de la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman de către Preasfințitul Părinte Episcop Galaction. Preasfințitul Părinte Episcop Antonie a dăruit așezământului monahal de la Crișan o candelă, pentru a ține mereu aprinsă legătura între Ținuturile Dacice din județul Hunedoara și Basarabia.

 

Mănăstirea Crișan a fost construită la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul celui următor, prin eforturile localnicilor, dar și prin sprijinul material primit din partea unor domni ai Țării Românești, printre care Mihai Viteazul, ctitor a numeroase biserici și mănăstiri din Transilvania, cât și prin grija Mănăstirii Prislop, din Țara Hațegului.

Pentru credincioșii din Ribița, dar și din întreaga Transilvanie, Mănăstirea Crișan este un loc unic, plin de spiritualitate, de fiecare dată, la slujbele religioase fiind prezenți numeroși pelerini din întreaga țară.

Articolul precedentSezonul turistic de la Geoagiu-Băi a fost deschis
Articolul următorAu început lucrările de construcție a noului bloc ANL din Orăștie