„O investiție importantă, care valorează sute de milioane de lei, este blocată pentru că nici statul și nici proprietarul conductei de gaz nu au fost în stare, în aproape 4 ani, să pună în aplicare soluția de relocare potrivită”, atrag atenția reprezentanții Asociației „Pro Infrastructură”. Aceștia fac referire la o conductă de gaz care trece fix prin fața tunelului feroviar de la Turdaș, județul Hunedoara, realizat pe segmentul de cale ferată Simeria -Coșlariu.

Reprezentanții Asociației „Pro Infrastructură” au publicat și fotografii în care se poate vedea cum țeava cu pricina trece prin fața tunelului de la Turdaș, unul dintre cele mai spectaculoase din România, lung de 780 de metri și primul din țara noastră construit prin metoda tranșee complet deschisă.

Sursa foto: Asociația „Pro Infrastructură”/Facebook

„Imaginile atașate arată dovada neputinței autorităților în a construi infrastructură. Tunelul feroviar Turdaș, cea mai scumpă și mai complexă structură nouă din întreaga reconstrucție a Coridorului Rin-Dunăre de până acum, nu poate fi terminat din cauza… țevii pe care o vedeți. Investiția, care singură valorează sute de milioane de lei, este blocată pentru că nici statul și nici proprietarul conductei de gaz nu au fost în stare, în aproape 4 ani, să pună în aplicare soluția de relocare potrivită! Astfel, costurile cresc și trenurile se târăsc pe traseul vechi care a fost deja parțial dezafectat în așteptarea inaugurării. Stadiul fizic pe lotul Vințu-Simeria, din care face parte Tunelul Turdaș, este de peste 95 la sută! Solicităm CFR Infrastructura și companiei Transgaz… de fapt, ce să mai solicităm?! Mutați conducta aia!”, au scris, pe pagina oficială de Facebook, cei de la Asociația „Pro Infrastructură”, care se ocupă, de mai mulți ani, cu monitorizarea marilor proiecte de infrastructură din România.

Modernizarea tronsonului de cale ferată, de la Simeria și până la Sighișoara, face parte din Coridorul feroviar patru paneuropean, și se face cu scopul de a se reduce durata călătoriei cu trenul. Autoritățile spun că, după ce va fi gata, pe acolo, trenurile vor circula cu o viteză de 160 de kilometri la oră, în cazul celor de călători, respectiv 120 de kilometri la oră în cazul celor de marfă.

Articolul precedentDistracție și voie bună pe pârtiile din Parâng
Articolul următorPetroșănenii ar putea reveni la încălzirea în sistem centralizat