Un consilier local de la Petroșani susține că varianta optimă pentru asigurarea continuității termoficării este ca încălzirea apartamentelor din localitate să se realizeze în sistem centralizat. Asta ar însemna ca persoanele fizice care au centrale termice pe gaz să renunțe la acestea în favoarea termoficării.

Aleșii locali de la Petroșani subliniază că prețul agentului termic este proporțional și cu numărul de abonați.

“Cu cât sunt consumatori mai mulți cu atât și prețul energiei termice este mai mic și retelele termice sunt încărcate la o capacitate mai mare. Este normal să tindem spre spital, unitați de învătământ, creșe și grădinițe atâta timp cât doar Petroșaniul mai este cel care preia agent termic. Tot greul este pe Petroșani și este regretabil că celelalte administrații din Valea Jiului nu au găsit soluții în acest sens. Gânditi-vă acum ce ar însemna ca 30.000 de apartamente să fie racordate la energie termică pentru termoficare sau pentru producția de cărbune, care ar trebui să fie extrasă”,  este de părere Florian Bican, consilier local.

În momentul de față, doar municipiul Petroșani și instituțiile publice din municipiul Vulcan mai beneficiază de agent termic produs de termocentrala Paroșeni.

 

 

Articolul precedentFOTO| Investiție de sute de milioane de lei, blocată de… o țeavă. Tunelul feroviar de la Turdaș nu poate fi terminat din pricina unei conducte
Articolul următorA nins abundent în județul Hunedoara. Zăpada îngreunează traficul rutier