A fost sărbătoare în casele a două devence care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, alături de rude şi prieteni ai acestora, le-au sărbătorit pe Floare Avram şi Maria Boagiu.

La împlinirea unui secol de viaţă, primarul Devei le-a oferit venerabilelor doamne câteo diplomă de excelență în semn de respect și aleasă prețuire, un buchet de flori, un tort, precum și un premiu simbolic în bani.

Ambele doamne au fost casnice aproape toată viața lor. Dar acest lucru nu înseamnă că nu au muncit din greu. Floare Avram a fost în putere până aproape la 90 de ani: a săpat grădina, a îngrijit animalele şi a făcut tot ceea ce este necesar într-o gospodărie.
Maria Boagiu a lucrat o vreme la CAP, de unde s-a pensionat, primind doar 10 lei pe lună şi, chiar şi aşa, şi-a crescut frumos cei patru copii, doi băieţi şi două fete. Reperele după care s-au ghidat în viață pentru a ajunge la această frumoasă vârstă au fost munca, răbdarea, credința și puterea de a te bucura împreună cu cei dragi de tot ceea ce îți oferă viața.

„Este greu de descris în cuvinte emoția pe care o simți atunci când întâlnești astfel de oameni. Am apreciat și voi aprecia întotdeauna această generație. Sunt persoane de la care consider că toţi avem multe de învăţat. La cei vârstnici se află secretele vieții și amintirile ce sunt rădăcinile existenței noastre. Mă înclin cu respect în faţa celor două doamne și le spun încă o dată, din suflet: La Mulți Ani!”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Articolul precedentFii star în țara ta – festival dedicat copiilor talentați
Articolul următorLucrări de cadastrare, cu fonduri europene, în cinci comune din judeţ