Acţiune de protest organizată de dascăli şi la Deva. Câteva zeci de membri ai Sindicatului Învăţământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara s-au adunat, astăzi, pe platoul din faţa Prefecturii, prin gestul lor dorind să îşi exprime nemulţumirile pe care le au.

Dascălii au protestat paşnic şi în linişte. Ei spun că au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei în care se află sistemul de învăţământ.

„Protestul de astăzi este o formă de exprimare a unor nemulțumiri care s-au acumulat de la începutul acestui an. Sunt două categorii de nemulțumiri, una care ține de o serie de aspecte tehnice în ceea ce privește aplicarea legii salarizării, și o a doua categorie de nemulțumiri, poate cea mai importantă, care ține de calitatea educației și de modul în care aceasta este privită de opinia publică. Toată lumea vrea calitate! Toată lumea vrea să fie mai bine în educație, dar toată lumea cere acest lucru doar profesorilor! Și profesorii își doresc calitate, însă nu o pot aduce singuri în sistem”, a declarat Paul Rusu, președintele SIP Hunedoara.

Potrivit acestuia, concluziile tuturor întâlnirilor purtate cu conducerea Ministerului Educaţiei au fost dezamăgitoare. „Am încercat să urgentăm puțin luarea unor măsuri, pentru că doamna ministru Andronescu, cel puțin în momentul de față, dezamăgește prin atitudinea pe care o are. Eram obișnuiți cu un alt tip de ministru al Educației, cu un alt dialog în ceea ce o privește, pentru că se consideră un om al sistemului. Dar, toate cele șase întâlniri sunt dezamăgitoare. Doamna ministru dă impresia că nu prea știe ce are de făcut în momentul de față”, a mai spus liderul SIP Hunedoara, Paul Rusu.

La Deva, profesorii au protestat timp de o oră. Acţiuni similare au avut loc şi în alte judeţe, precum şi în Capitală, în faţa Ministerului Educaţiei.

 

 

Articolul precedentFOTO| Produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, descoperite în timpul unui control la Hunedoara
Articolul următorPrinși în timp ce încercau să fure cărbunele din vagoane