Iarna îşi face de cap în judeţul Hunedoara. Ninsoarea abundentă a pus la pământ copaci şi a rupt mai multe fire electrice. La Petrila, un stâlp de curent a căzut peste un autoturism. Pompierii au intervenit în mai multe zone unde au fost semnalate probleme. De asemenea, zeci de echipe ale Enel au mers în teren pentru a remedia avariile la reţeaua de electricitate.

„Pompierii Secţiei Ilia și ai Detașamentelor Deva, Petroșani și Hunedoara precum și echipe ale Secţiei Drumuri Naţionale au intervenit, astăzi, pentru îndepărtarea crengilor și arborilor căzuţi pe DN 7, pe mai multe porţiuni între localităţile Burjuc şi Zam, pe DN 76, în localitatea Vălişoara, pe DN 66, la intrare în Băniţa şi pe DJ 668 la Valea Sângeorgiului. Circulaţia pe aceste drumuri a fost întreruptă până când echipajele au reuşit să segmenteze materialul lemnos cu ajutorul motofierăstraielor şi să-l scoată în afara carosabilului. De asemenea, SVSU Petrila a intervenit pentru degajarea unui stâlp de curent căzut peste un autovehicul în oraş”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Pe drumurile naţionale din judeţ acţionează 37 utilaje de deszăpezire, la ora transmiterii acestei ştiri nefiind drumuri închise sau blocate din cauza zăpezii. Dispeceratul ENEL informa la ora 09:00, azi dimineaţă, despre faptul că 24 de localităţi din judeţul Hunedoara erau fără electricitate, fiind afectaţi, total sau parţial, 11.434 de clienţi.

Articolul precedentFOTO| Risc ridicat de avalanşă. Turiştii din Straja, avertizaţi
Articolul următorZeci de apeluri, primite din toate zonele județului, la dispeceratul de deszăpezire