Imagini incredibile surprinse în Parcul Bejan, de la marginea Devei. Un brad, înalt de peste 10 metri, a fost tăiat cu barda, iar cei care au făcut acest gest au plecat doar cu vârful pe care l-au luat, cel mai probabil, cu intenția de a-l face pom de Crăciun.

Sursa: Facebook

Persoane necunoscute au retezat, fără nicio jenă, cu toporul un molid falnic din Parcul Bejan, din Deva. Au plecat doar cu vârful, lăsând în urma lor restul arborelului prăbușit la pământ. Fapta a fost descoperită de câțiva localnici, care au rămas suprinși în ce hal a fost tăiat coniferul. Aceștia au fotografiat copacul tăiat și au publicat imaginile pe rețeaua de socializare. Gestul i-a intrigat pe cetățenii care iubesc și respectă natura și mediul înconjurător. Localnicii nu își explică ce fel de oameni ar putea face așa ceva. „Incredibil cât de departe merge degradarea… A naturii de către oameni degradați ei înșiși”, a comentat un devean, la vederea fotografiilor.

 

Cel mai probabil, arborele a fost tăiat la adăpostul întunericului pentru nimeni nu a văzut și nu a auzit nimic. Se pare că, poliția a intrat pe fir în această poveste și face acum verificări. Cei responsabili pentru fapta comisă riscă să fie sancționați conform legii, dacă vor fi prinși.

Decât să dea banii pe un brad pentru a-l împodobi de Crăciun, indivizi necunoscuți au preferat să se „autoservească” din parcul de la marginea orașului.

Specialiștii în silvicultură spun că unui brad îi trebuie aproape 12 ani să crească până la doi metri.

Articolul precedentSe lansează programul Start-Up Nation. Antreprenorii pot depune planuri de afaceri
Articolul următorVIDEO| Tradiții și datini de Crăciun. Obiceiul călușarilor, păstrat cu sfințenie în satele din zona Orăștiei