Intervenţia dificilă pentru un echipaj SMURD care se îndrepta spre o femeie bolnavă ce locuieşte într-un sat din judeţul Hunedoara. Autospeciala a rămas împotmolită în noroi. Paramedicii au fost nevoiţi să abandoneze maşina şi să meargă pe jos până la pacienta care avea nevoie de ajutor.

S-a întâmplat în satul Ribicioara, din comuna hunedoreană Ribiţa. Medicii au plecat spre o femeie de 66 de ani, cu insuficienţă respiratorie. Nu au putut ajunge cu maşina până la casa în care locuieşte. Şi asta, fiindcă, din cauza drumului impracticabil, autospeciala SMURD a rămas blocată în noroi. Paramedicii au fost nevoiţi să lase maşina de intervenţie acolo şi să meargă pe jos, aproape o jumătate de oră, până la locuinţa pacientei.

Sursa foto: Flavius Faur/Facebook

Un localnic a surprins în imagini maşina SMURD cu roţile blocate în noroi şi a publicat fotografiile pe o reţea de socializare, însoţite şi de un mesaj. „Pompierii SMURD Brad, abandonaţi în comuna Ribiţa, satul Dumbrava de Jos, nu pot să-şi exercite intervenţia pentru oamenii bolnavi şi necăjiţi, pe drumuri (adevărate tranşee), pe care nu mai există piatră pe ele, iar utilajele s-au evaporat toate. Mulţumim Primăriei Ribiţa”, a scris, pe Facebook, Flavius Faur.

Explicaţia edililor

Edilii comunei au reacţionat imediat. Ei spun că drumul cu pricina a fost deteriorat de utilajele care au urcat să înlocuiască nişte stâlpiţi prăbuşiţi la pământ în urma unei avarii produsă la linia medie de tensiune. „Drumul respectiv, care face legătura între Dumbrava de Jos și satul Ribicioara, este un drum vicinal de pământ. În momentul intervenției, în zilele respective, a plouat ceea ce a dus la deteriorarea drumului. Până în acel moment drumul a fost bun, fiind întreținut în fiecare an de către Primărie, lucru ce poate fi confirmat de cetățenii care locuiesc în cele doua sate. Nu îi acuzăm pe cei care au efectuat intervenția, dimpotrivă le mulțumim că au reparat avaria respectivă. În zilele trecute și până astăzi, datorită înghețului și ploilor nu am putut să reparăm drumul, urmează să intervenim urgent în momentul în care timpul ne permite. Ne cerem scuze familiei afectate de această problemă, precum și pompierilor Smurd care au intervenit. Mulțumim celor de bună credință”, a răspuns Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara spun că nu este prima oară când paramedicii SMURD sunt nevoiţi să parcurgă trasee pe jos pentru a ajunge la persoanele bolnave care au nevoie de ajutor, astfel de incidente mai petrecându-se şi în alte zone izolate ale judeţului.

Articolul precedentPercheziții în trei localități ale județului. Polițiștii au descins în casele unor suspecți
Articolul următorAjutor financiar pentru cei care îi angajează pe beneficiarii programului Bahtalo