Angajatorii care încadrează pe piața muncii beneficiari ai programului Bahtalo vor beneficia de subvenții. 900 de lei este valoarea subvenției pe care o va primi angajatorul pentru fiecare persoană angajată. În acest sens, autoritățile locale, cele care implementează proiectul, au organizat o bursă a locurilor de muncă la care au fost prezenți 20 de angajatori.

”Au fost prezenți peste 20 de angajatori, cu locuri de muncă în diverse domenii de la șofer, la bucătar, fochist, ospătar, chiar și patiser Această bursă a locurilor de muncă a fost doar pentru grupul țintă pe care îl avem în cadrul Proiectului Bahtalo. Primăria Lupeni, din fonduri europene, va acorda firmelor care îi angajează pe acești oameni 900 de lei pe lună pentru fiecare persoană angajată”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Obiectivul administrației publice locale, prevăzut în proiect, este angajarea a 273 de persoane pe Proiectul ”Bahtalo”, iar edilii au solicitat extinderea justificată a grupului țintă după ce o parte dintre cei cuprinși inițial au ieșit din acest grup țintă.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Obiectivul general al proiectului este Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație apartinând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

 

 

Articolul precedentFOTO| Autospecială SMURD, împotmolită în noroi. Echipajul se îndrepta spre o femeie bolnavă
Articolul următorLupeni: Buget participativ