Reprezentanții INCD INSEMEX Petroșani au participat, în luna septembrie, la cea de-a doua întâlnire a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere.

Evenimentul internațional a avut loc in Sankt Petersburg (Rusia) fiind organizat de către Serviciul Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică și Nucleară – ROSTECHANDZOR. România a fost reprezentată în cadrul acestei întâlniri de dr.ing. Emilian Ghicioi și dr.ing. Nicolae Vlașin, ambii din partea INCD INSEMEX, institutul din Petroșani fiind, de altfel, și membru fondator al acestui organism internațional, din partea țării noastre.

Întrunirea de la St. Petersburg a adus la aceeași masă participanți ai statelor din Uniunea Europeană cât și din afara acesteia, respectiv din Germania, România, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan, Tadjikistan, Turcia, Republica Kârgâză (Kirghizstan), Vietnam, China, Uzbekistan și Rusia, un total de 48 reprezentanți din 12 țări.

Forumul Internațional al Autorităților de Reglementare în Domeniul Securității Industriei Miniere este conceput ca un cadru care să faciliteze dezbaterile și discuțiile tehnice pe probleme de tehnica securității în industria minieră de cărbune, cadru ulterior extins pentru întreaga industrie minieră, incluzând pe agenda permanentă de lucru și problemele de protecția mediului implicate în activitățile miniere.

Articolul precedentValea Jiului, cooptată în Platforma Regiunilor Miniere aflate în tranziție
Articolul următorEveniment in memoriam Tatiana Stepa