Un număr de 120 de elevi și profesori coordonatori, 101 sportivi și antrenori din județul Hunedoara au fost premiați, la Deva, în cadrul „Galei Excelenței Hunedorene”, eveniment ajuns la ediția a treia.

 

 

Elevii și sportivii merituoși, precum și dascălii și antrenorii acestora, au primit premiile în cadru festiv, fiind astfel răsplătiți pentru rezultatele excepționale obținute în cursul anului trecut la diferite concursuri școlare, competiții sportive și olimpiade internaționale. Gala specială s-a desfășurat la Teatrul de Artă din Deva, fiind organizată de către Consiliul Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Instituția Prefectului – Județul Hunedoara. Printre oaspeți s-a numărat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și Mihai Stoichiță, fost fotbalist și antrenor.

 

Gimnasta Denisa Maria Golgotă, desemnată sportivul anului

Consiliul Județean Hunedoara a alocat peste 100.000 de lei pentru premierea elevilor și profesorilor coordonatori și pentru premierea sportivilor și antrenorilor. În plus, pe scenă au fost înmânate diplome și oferite flori. La rândul său, DJST Hunedoara a oferit diplome și cupe la categoria sport.

La categoria discipline olimpice, titlul de sportivul anului a fost acordat gimnastei Denisa – Maria Golgotă de la LPS Cetate Deva. La discipline neolimpice, titlul de sportivul anului a mers către Anamaria Gherghel, practicantă de fotbal – tenis, legitimată la clubul Comexim R Lupeni.

Au fost acordate și cinci premii speciale pentru contribuția adusă la promovarea sportului de performanță și a sportului de masă. Plachetele au mers către Gina Gogean Groza, Marieta Ilcu Răileanu, Mihai Leu, Romulus Gabor (promovarea proiectului ”Campionii României”, Marius Iancu Avram (pariciparea la Ultramaratonul ”6633 Arctic Ultra” și Anda Maria Avram (sportivă paralimpică, campioană europeană la karate WUKF, proba parakarate).

La secțiunea educație, printre premianți s-a numărat Mara Muntean, eleva Colegiului Național ”Decebal” Deva care a obținut, în anul 2018, medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe.

Articolul precedentLocuri de joacă moderne pentru copiii din Lupeni
Articolul următorCod galben de vreme severă, până la noapte. Avertizare și de la hidrologi