Hunedoara și alte câteva județe ale țării se află sub incidența Codului galben de vreme severă până la noapte, la ora 23:00. Meteorologii atenționează că vremea va fi severă. Se vor semnala cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică și precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

În Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină. În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada. Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara”, a informat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Un avertisment vine și de la hidrologi. Există riscul producerii unor inundații pe râuri din mai multe bazine hidrografice. În județul Hunedoara vizat este râul Mureș și afluenții acestuia.

Sursa foto: IGSU/Facebook
Articolul precedentExcelență răsplătită. Plachete și premii pentru cei mai buni elevi și sportivi din județ
Articolul următorMiner rănit în urma unui accident de muncă