Muzeul din Deva va fi, peste doar câteva zile, gazda unui eveniment inedit. Este vorba despre etapa regională a Olimpiadei „Mind Lab”.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 10:00, la sediul muzeului din Palatul Magna Curia. La etapa regională a acestei olimpiade vor fi prezenți participanți de la șapte unități de învățământ din țară, respectiv de la Colegiul Național „Radu Negru” din Făgăraș, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Școlile Gimnaziale Nr. 2 și 4 din Sibiu, de la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu -Mureș și Școala Gimnazială „Victor Jingadin Sighișoara.

Olimpiada „Mind Lab” este un eveniment educaţional ce reuneşte copii din toată lumea într-un minunat campionat al jocurilor de gândire. Evenimentul olimpic, organizat în 2019 pentru al 13-lea an consecutiv, se adresează elevilor cu vârsta între 9 şi 13 ani. Sute de mii de elevi de pe toate continentele luptă pentru onoarea de a-şi reprezenta clasa, şcoala şi apoi ţara într-o competiţie internaţională, ce aduce la masa de joc cei mai buni jucători de Abalone, Dame, Quoridor şi Octi, jocuri ce fac parte din Programul educațional Mind Lab”, a declarat Florin Petruț, partenerul zonal al „Mind Lab” România.

Potrivit acestuia, până în prezent programul „Mind Lab” a fost aplicat cu succes în mii de instituții educaţionale şi a îmbogăţit vieţile a mai mult de două milioane de copii din aproape 40 de ţări, printre care SUA, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, România, Ungaria, Australia, Noua Zeelandă, Israel, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Brazilia, Mexic, Chile şi altele.

Articolul precedentAvram Iancu a revenit acasă
Articolul următorJudecătorii care vor face parte din BEJ Hunedoara pentru europarlamentare, desemnați joi